piątek, 22 sierpnia 2014

Kokosowe kulki z piersi kurczaka (na parze)


Znane z chińczyka, w wersji bez oleju i panierki, za to na parze. Polecam :) (hmm... poprawnie jest wiórek czy wiórków kokosowych? :) )

Składniki (1 porcja - zdjęcie):

250 g piersi z kurczaka
0,5 roztrzepanego jajka
1 łyżka (10 g) bułki tartej
3 łyżeczki sosu sojowego
4 łyżki (20 g) wiórków kokosowych
0,5 łyżeczki cukru
sól

Przygotowanie: 

1. Mielimy pierś z kurczaka.
2. Połowę wiórków kokosowych rozdrabniamy w blenderze (bez przesady, tylko żeby były trochę drobniejsze)
3. Do zmielonego mięsa dodajemy połowę jajka, wiórki kokosowe (rozdrobnione i resztę), bułkę tartą, sos sojowy, odrobinę cukru i solimy według upodobań. Mieszamy.
4. Lepimy kulki i gotujemy 10 min w parowarze. 

Kaloryczność:

Porcja ze zdjęcia - 470 kcal

Smacznego! :) 

Lato w pełni!

1 komentarz:

  1. świetny post :)

    Pozdrawiam

    ____________

    truskawkowa-fiesta.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń

Licznik odwiedzin

Wystąpił błąd w tym gadżecie.