piątek, 22 sierpnia 2014
Kokosowe kulki z piersi kurczaka (na parze)
Znane z chińczyka, w wersji bez oleju i panierki, za to na parze. Polecam :) (hmm... poprawnie jest wiórek czy wiórków kokosowych? :) )
Składniki (1 porcja - zdjęcie):
250 g piersi z kurczaka
0,5 roztrzepanego jajka
1 łyżka (10 g) bułki tartej
3 łyżeczki sosu sojowego
4 łyżki (20 g) wiórków kokosowych
0,5 łyżeczki cukru
sól
Przygotowanie:
1. Mielimy pierś z kurczaka.
2. Połowę wiórków kokosowych rozdrabniamy w blenderze (bez przesady, tylko żeby były trochę drobniejsze)
3. Do zmielonego mięsa dodajemy połowę jajka, wiórki kokosowe (rozdrobnione i resztę), bułkę tartą, sos sojowy, odrobinę cukru i solimy według upodobań. Mieszamy.
4. Lepimy kulki i gotujemy 10 min w parowarze.
Kaloryczność:
Porcja ze zdjęcia - 470 kcal
Smacznego! :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Licznik odwiedzin
Archiwum bloga
-
►
2015
(22)
- ► października (1)
świetny post :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
____________
truskawkowa-fiesta.blogspot.com