niedziela, 7 lipca 2013

Pasta z kaszy gryczanej i pieczarek (bezmięsny pasztet)



Składniki (na ok. 4 bułki):
25 g kaszy gryczanej (1/4 torebki)
100 g pieczarek (dwie duże)
1 jajko
1 ząbek czosnku
1/4 cebuli (16 g)
1 łyżka oleju
sól, pieprz

Przygotowanie:

1. Ugotuj kaszę gryczaną (porada jak gotować kaszę gryczaną)
2. Na oleju podsmaż cebulkę i pieczarki (smaż, aż woda całkiem odparuje), pod koniec dodaj posiekany czosnek.
3. Ugotuj jajko na twardo i poczekaj aż wszystko ostygnie.


4. Połącz składniki. Dodaj soli, pieprzu według uznania.
5. Wszystko razem zblenduj.

Polecam z ogórkiem kiszonym lub ew. z pomidorem


Kalorie:

ok. 135 kcal/100 g
porcja (ok. 45 g na dwie połówki bułki) - 61 kcal

Smacznego!


Zainspiruj się kaszą!

Przepis od Kasiekw gotuje

1 komentarz:

Licznik odwiedzin

Wystąpił błąd w tym gadżecie.