piątek, 17 kwietnia 2015
Ciasto jogurtowo-kukurydziane (ok. 162 kcal/100g)
Składniki:
6 jajek (345 g)
315 g jogurtu naturalnego 0%
105 g mąki kukurydzianej (8 łyżek)
4 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia (10 g)
30 g cukru (3 płaskie łyżki)
waniliowy aromat do ciasta
+ ew. stevia/słodzik do dosłodzenia (ja dodałam jeszcze 5 miareczek stevii)
masło do nasmarowania foremki
Przygotowanie:
1. Wszystkie składniki miksujemy razem, dość długo, żeby ciasto się napowietrzyło. Wlewamy do nasmarowanej masłem keksówki.
Pieczenie:
Temperatura: 180 stopni
Czas: 60 min (na ostatnie 10 przykryłam folią aluminiową)
Grzałka: góra-dół
Forma: mała jednorazowa aluminiowa keksówka
Kaloryczność:
Kcal na 100g: ok. 162 kcal/100g
1 porcja - zdjęcie (125 g): 203 kcal
Smacznego! :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Licznik odwiedzin
Archiwum bloga
-
►
2014
(31)
- ► października (5)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz