wtorek, 3 lutego 2015

Lekka zupa z białej kapusty (porcja - 130 kcal)


Składniki (porcja):

500 ml bulionu (lub ok. 400 jeżeli lubimy bardziej gęste)
150 g białej kapusty
30 g pietruszki
110 g (1 cała) marchewki
40 g (ok. 10 cm długości) pora
sól, pieprz, lubczyk

Przygotowanie:

1. Marchewkę i pietruszkę kroimy w kostkę (pietruszkę drobniej od marchewki).
2. Kapistę kroimy w cienkie, niezbyt długie pióra.
3. Pora kroimy na cienkie plasterki lub półplasterki.
4. Warzywa wrzucamy do gotującego się bulionu.
5. Dodajemy sól, pieprz, lubczykiem posypujemy po całości.
6. Gotujemy na małym ogniu aż wszystkie warzywa będą miękkie.

Kaloryczność:

porcja - ok. 130 kcal

Smacznego! :) 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Licznik odwiedzin

Wystąpił błąd w tym gadżecie.