wtorek, 3 lutego 2015
Lekka zupa z białej kapusty (porcja - 130 kcal)
Składniki (porcja):
500 ml bulionu (lub ok. 400 jeżeli lubimy bardziej gęste)
150 g białej kapusty
30 g pietruszki
110 g (1 cała) marchewki
40 g (ok. 10 cm długości) pora
sól, pieprz, lubczyk
Przygotowanie:
1. Marchewkę i pietruszkę kroimy w kostkę (pietruszkę drobniej od marchewki).
2. Kapistę kroimy w cienkie, niezbyt długie pióra.
3. Pora kroimy na cienkie plasterki lub półplasterki.
4. Warzywa wrzucamy do gotującego się bulionu.
5. Dodajemy sól, pieprz, lubczykiem posypujemy po całości.
6. Gotujemy na małym ogniu aż wszystkie warzywa będą miękkie.
Kaloryczność:
porcja - ok. 130 kcal
Smacznego! :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Licznik odwiedzin
Archiwum bloga
-
►
2014
(31)
- ► października (5)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz